Rijgedraganalyse

Gewijzigd op Tue, 27 Sep 2022 om 12:32 PM

YesHugo Rijgedraganalyse geeft inzichten aan de hand van 'Verbeterpunten'. In dit artikel geven we uitleg over de onderliggende berekening hiervan en de manier hoe je deze berekening instelt op basis van wat voor jouw wagenpark het belangrijkste is.


Metingen

YesHugo meet de snelheid via de GPS-sensor in de ecobox. Dit wordt vergeleken met de toegestane snelheid op de weg waar gereden is. Op basis hiervan meten we snelheidsovertredingen. Waarbij een onderscheid is gemaakt tussen lichte snelheidsovertredingen (vanaf 4 km/u tot 10 km/u te hard) en zware snelheidsovertredingen (meer dan 10 km/u te hard). 


YesHugo meet het te hard optrekken, te hard afremmen en te hard door de bocht middels de accelerometer in de ecobox. 

 

Verbeterpunten

Bij snelheidsovertredingen wordt per minuut 1 verbeterpunt gerekend. Bij bochten, acceleratie en remmen per overtreding 1 verbeterpunt. Met de sliders stel je in hoe zwaar deze overtredingen mee tellen. Je stel het percentage in hoe zwaar de overtreding wordt meegeteld in het gewogen aantal verbeterpunten. 

Omdat de kans groter is dat er meer overtredingen worden gemeten als er ook meer tijd gereden wordt, delen we het gewogen aantal verbeterpunten door het aantal gereden uren. Zo voorkomen we dat iemand die meer rijdt altijd meer verbeterpunten heeft.


Evaluatie

Uit deze berekening komt een cijfer. Dit noemen wij het aantal verbeterpunten. Om beter de verbeterpunten te interpreteren geven we de verbeterpunten weer in een stoplicht kleur. Wanneer de kleur verspringt naar groen, oranje of rood stel je zelf in. 


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren