Rijgedraganalyse per bestuurder inzien

Gewijzigd op Sat, 05 Aug 2023 om 12:48 PM

1. Ga naar 'Rijgedraganalyse' in het menu.

2. Rijgedraganalyse is nu geopend. Hier zie je een toggle met 'Voertuigen' en 'Bestuurders'.

Kies het gewenste niveau, voertuigen of bestuurder. De lijst is gesorteerd, van hoogst (minst presterend) naar laagst aantal verbeterpunten. Het aantal verbeterpunten is het cijfer ernaast. Door het aantal verbeterpunten zie je in 1 oogopslag de uitschieters. Dit is een gewogen gemiddelde van de afgelopen 30 dagen. De weging en de kleurindicatie stel je zelf in via Beheer > Rijgedraganalyse.
 

3. Klik vervolgens op een voertuig om per rit het rijgedrag te analyseren. 

4. Een lijst met de afgelopen ritten verschijnt. Hierin kun je door scrollen om meer te zien. Per rit wordt een samenvatting van het aantal overtredingen weergegeven. Om deze samenvatting verder uit te leggen gebruiken we onderstaande rit als voorbeeld. Je ziet hierin de datum, start- en eindtijd, vertrek- en aankomstadres en totale ritlengte in kilometers. Maar ook:

5. 26% van de ritduur is er 4 tot 10 km/u te hard gereden, 11% meer dan 10 km/u en de hoogst gemeten snelheidsovertreding is 22 km/u boven de toegestane snelheid. 

6. Er is 1 keer te hard opgetrokken 

7. Er is 1 keer te hard afgeremd

8. Er zijn 5 bochten (links en rechts) te hard genomen. 

9. Om een uitgebreidere analyse van deze rit te doen, klik je erop. Er opent nu onder andere en kaart met daarop de gereden rit. Hier zie je de overtredingen op terug. Onderaan de kaart staat een grafiek met het verloop in snelheid. De zwarte horizontale lijn is de toegestane snelheid. Onderaan zie de overige overtredingen. In de grafiek klik je om overtredingen op de kaart terug te zien. Verder is het ook mogelijk om te zoomen in de grafiek.



Let op: Om Rijgedraganalyse op bestuurderniveau te gebruiken moeten er bestuurders aan voertuigen toegevoegd zijn. Dit kun je doen door vaste bestuurders toe te voegen bij voertuig bewerken of door diensten toe te voegen als er wisselende bestuurders zijn. 

        

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren