Aankondigingsbrief chauffeurs voor start rijgedraganalyse

Gewijzigd op Za, 5 Aug, 2023 om 12:52 PM

Een voorbeeld van hoe een dergelijke brief eruit zou kunnen zien

NIEUW! 

Wij gaan de uitdaging aan om het brandstofverbruik te verlagen, de onderhoudskosten en schadelast terug te dringen. Waarom? Meer budget voor een personeels-BBQ! Daarnaast is het ook in ons voordeel bij het winnen van aanbestedingen, CO2-uitstoot, brandstofverbruik van je privéauto en onze veiligheid!

Het rijgedrag van onze voertuigen wordt gemeten middels ecoboxen in de voertuigen. Waarom deze ecoboxen? Door meer te doen met het rijgedrag kunnen wij met z’n allen het verbruik en onderhoud van een voertuig gunstig beïnvloeden, waardoor er flink kan worden bespaard op brandstofkosten en onderhoud. Een voorbeeld hiervan is dat 2 identieke bussen een behoorlijk verschil hebben in de levensduur van de banden. De ene bus doet 60.000 met banden de andere 30.000. In de tijd dat de ene bus 1 set banden gewisseld heeft is dat bij de andere bus al 2 keer gebeurd.

 

Waar letten we op?

  • Overmatig versnellen: Wanneer je meer accelereert dan 3,06 m/s2 zal dit geregistreerd worden als een event. Hoe kun je dit voorkomen? Zorg dat je gelijkmatig accelereert ofwel rustig optrekt.

  • Hard remmen: Wanneer je meer afremt dan 3,06 m/s2 zal dit geregistreerd worden als een event. Hoe kun je dit voorkomen? Zorg dat je gelijkmatig afremt, houd afstand en anticipeer op ander verkeer.

  • Bochten: wanneer de versnelling van het voertuig in de bocht hoger ligt dan 4.44 m/s2, dan wordt dit geregistreerd als een event. Hoe kun je dit voorkomen? Zorg dat je tijdig voldoende afremt, kijk voldoende vooruit, en houdt middenas van de weg in de gaten voor linkerbochten en de rechterzijlijn van de weg voor rechterbochten.

  • Te hard rijden: Wanneer je harder rijdt dan de toegestane snelheid zal dit geregistreerd worden als een event. 

 

(In de kantine/ in jullie mail/ in jullie persoonlijke dashboard) zal vanaf heden regelmatig informatie te vinden zijn over rijgedrag en uitslagen en tips om het te verbeteren. Heb je tips of vragen m.b.t. de uitslagen kom gerust even binnenlopen. Deze informatie is niet om iemand te straffen maar juist om jullie te helpen je verder te verbeteren als beroepschauffeur. Indien nodig zullen we gesprekken voeren om jullie te helpen deze doelstellingen met ons te bereikenEr zal maandelijks de topper van de maand worden benoemd.

Hopende jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn dan hoor ik het graag.

 

Met vriendelijke groet, 

 

[manager]

 

[bedrijfsnaam]


 

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren