Rijgedragoverzicht: samenvatting van het rijgedrag

Gewijzigd op Sat, 05 Aug 2023 om 12:47 PM

Het is belangrijk om het rijgedrag van een hoger niveau te bekijken. Uitschieters per rit zijn door omstandigheden altijd mogelijk, het signaleren van patronen geeft vaak een beter beeld. In YesHugo Rijgedraganalyse is daarvoor het 'Rijgedragoverzicht' beschikbaar.

Het Rijgedragoverzicht open je via de knop 'Bekijk rijgedragoverzicht' op de rijgedraganalyse pagina. Hierna zie je twee tabellen, namelijk 'Grootste verbeterkansen' en 'Prestaties per indicator'.

Grootste verbeterkansen

In de bovenste rij zie je het gemiddelde van het hele wagenpark. In de regels daaronder (1 t/m 5), staan de 5 voertuigen of bestuurders met het hoogste aantal verbeterpunten per kalender maand, oftewel het minste rijgedrag. De afgelopen 6 kalendermaanden zijn inzichtelijk, waardoor je kan nagaan of een bepaald voertuig of bestuurder vaker een uitschieter is of dat het eenmalig een mindere maand was.

Klik op 'Bekijk volledig overzicht' voor de volledige lijst. De pagina kan je via de browser printen op papier of digitaal opslaan als PDF (sneltoets CTRL + P).

Tip 1: Door met de cursor over een bepaald kenteken of bestuurder te gaan zie je een gedetailleerde weergave. Hierin zie je de totale reistijd in de kalendermaand en de gemiddeldes per parameter. De gegevens in deze pop-up zijn ook weergegeven in de tabel 'Prestaties per parameter'.

Gedetailleerde weergave

Tip 2: Door met de cursor over een bepaald kenteken of bestuurder te gaan wordt deze ook opgelicht in de voorgaande maanden. Zo herken je snel een patroon als deze vaak voorkomt in de grootste verbeterkansen.

Prestaties per indicator

In de bovenste rij zie je het totaal aantal gereden kilometers en de gemiddeldes van het hele wagenpark. In de regels daaronder (1 t/m 5), staan de 5 voertuigen of bestuurders met het hoogste aantal verbeterpunten. Hieronder leggen we de betekenis uit.

Totaal aantal gereden kilometers per maand

Aantal verbeterpunten per maand

'Verbeterpunten' is een gewogen gemiddelde per uur van het aantal overtredingen. Hoe hoger

Percentage snelheidsovertredingen per gereden uur

lichte snelheidsovertreding 4-10km/u (oranje)
 zware snelheidsovertreding +10km/u (rood)

Gemiddeld aantal overtredingen per uur

Bocht naar links
Bocht naar rechts
Te hard geaccelereerd
Te hard geremd

Klik op 'Bekijk volledig overzicht' voor de volledige lijst. De pagina kan je via de browser printen op papier of digitaal opslaan als PDF (sneltoets CTRL + P).

Tip: Zet een maandelijkse mailnotificatie aan. Hiermee krijg je de bedrijfsscore maandelijks gemaild, wordt je geattendeerd op nieuwe overzichten en krijg je deze als PDF meegestuurd. Je activeert dit door het vinkje bij Gebruikers aan te zetten.