Diensten

Gewijzigd op Di, 3 Jan, 2023 om 3:30 PM

Bij Voertuigen in YesHugo voeg je een bestuurder toe aan een voertuig. Deze bestuurder is dan voor alle komende ritten toegekend als bestuurder. Afhankelijk van jullie wagenpark is het ook mogelijk dat de bestuurder wisselt per voertuig. Het registreren hiervan noemen wij 'diensten'. Het is mogelijk om diensten handmatig toe te voegen, maar je kan deze ook importeren, bijvoorbeeld vanuit een planningssysteem. 


Handmatig diensten toevoegen

 1. Ga naar Beheer
 2. Ga naar Diensten
 3. Klik op 'dienst toevoegen'
 4. In het geopende venster selecteer je het kenteken, de bestuurder en vul je de start- en einddatum + tijd in.  
  1. Als het een doorlopende dienst is laat je het Einddatum en -tijd leeg. Alle ritten vanaf de startdatum- en tijd worden dan aan de bestuurder toegekend. 
 5. Klik vervolgens op Opslaan. Je ziet de dienst in de lijst staan. Alle ritten die binnen deze dienst gereden zijn worden aan de desbetreffende ritten toegekend.Diensten importeren


Als er veel diensten zijn om toe te voegen, is het handiger om deze te importeren met .CSV bestand. Als je gebruik maakt van een planningsysteem e.d. is er vaak de mogelijkheid om de diensten te exporteren. Kun je alleen een Excel bestand exporteren? Klik dan hier om een Excel bestand op te slaan als .CSV.  


 Het .CSV bestand met alle diensten importeer je vervolgens in YesHugo. Dit doe je als volgt:

 1. Ga naar Beheer
 2. Ga naar Diensten
 3. Klik op 'Import'
 4. Stap 1. Selecteer bestand. Sleep het CSV-bestand in het omlijnde vak of klik erop om het bestand te selecteren. Als het bestand geschikt is kun je op Volgende klikken. 
 5. Stap 2. Selecteer kolommen. 
 6. Hiervoor maak je eerst de keuze of je bestuurders wilt koppelen op basis van voornaam of Externe ID. (Als je over Externe ID's beschikt heeft dat de voorkeur, deze voeg je toe door de bestuurder te bewerken)
  1. Het is mogelijk dat de namen van de kolommen uit het bestand niet overeenkomen met de namen van de velden in YesHugo. Daarom wijs je deze zelf toe, indien deze afwijken. De applicatie onthoudt deze voor een volgende keer. 
 7. Stap 3. Controle. De applicatie voert een controle uit. Als er fouten zijn ontdekt kun je: 
  1. Het venster sluiten om de import af te breken en de fout in het bestand te herstellen.
  2. Of op Volgende klikken, de ongeldige regels worden niet geïmporteerd. Je kunt alsnog de fouten in het bestand verbeteren en opnieuw importeren. Reeds geïmporteerde regels worden overgeslagen. 
 8. Stap 4.Importeren. De diensten worden geïmporteerd. 
  1. Onderstaande scherm geeft aan dat er het importeren is gelukt. 
  2. Het kan zijn dat er alsnog fouten zijn ontdekt. Deze worden in de lijst weergegeven en zijn dus niet geimporteerd. Je ziet dan een vergelijkbaar scherm zoals onderstaande. Er is een reden gegeven waarom het niet is gelukt, controleer deze, pas eventueel aan in het bestand en klik op 'nieuwe import' om het opnieuw te proberen.
 9. Stap 5. Klik op 'Sluiten'. Je ziet de geïmporteerde dienst(en) in de lijst staan. Alle ritten die binnen deze dienst(en) gereden zijn worden aan de desbetreffende ritten toegekend. 

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren