Een voertuig wordt niet meer geregistreerd

Gewijzigd op Mon, 05 Sep 2022 om 10:11 AM

Als je merkt dat een voertuig wel heeft gereden, maar er geen gegevens zijn geregistreerd, dan kan dit verschillende redenen hebben. In dit artikel gaan we stap voor stap de mogelijke oplossingen langs. 


  1. Om de gegevens die de ecobox doorgeeft correct in de applicatie te laten weergeven, dient de ecobox juist gekoppeld te zijn aan het voertuig. Dit controleer je via Voertuigen > Voertuig bewerken (potloodje) > Gekoppelde hardware. Controleer of dit nummer overeenkomt met het IMEI-nummer achterop de ecobox.
  2. Het kan voorkomen dat de ecobox niet meer goed is aangesloten. Bijvoorbeeld doordat deze is losgetrild of simpelweg bij de garage tijdens onderhoud uitgeplugd is en daarna niet meer is aangesloten. Ook als het lijkt alsof de ecobox wel is ingeplugd adviseren wij om deze een keer uit te pluggen om daarna met enige kracht opnieuw in te pluggen. Maak je gebruik van een verlengkabel? Zorg dan dat deze ook opnieuw ingeplugd wordt, of probeer de ecobox rechtstreeks op de OBD-poort aan te sluiten.
  3. Indien stap 1 of 2 niet heeft geholpen: Er zit een klein lampje op de ecobox. Als de ecobox is ingeplugd en het voertuig langer dan 1 minuut aan staat, zal het lampje de status van de ecobox weergeven. De status die het lampje doorgeeft is als volgt:
3x oranje knipperen: geen GPS en geen data


2x oranje knipperen: geen GPS, wel data


1x rood knipperen, daarna uit: inactief/slaapstand

1x oranje knipperen: wel GPS en wel data - de ecobox werkt Neem contact op met onze support afdeling en geef hierbij de status van het lampje en het IMEI-nummer door. Dan helpen wij je persoonlijk verder om het probleem op te lossen. https://yeshugo.com/support/


Tip: Je kan een notificatie aanzetten bij niet-communicerende ecoboxen. Je krijgt dan een mailtje als een ecobox langere tijd geen gegevens heeft doorgegeven. Dit doe je bij het bewerken van een bestuurder. Zie daarvoor het kennisbank artikel Gebruiker bewerken.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren