Ecobox uitlezen: OBD-informatiestromen

Gewijzigd op Mon, 14 Mar 2022 om 08:08 PM

Lees hier hoe de ecobox werkt en hoe je de informatie kunt uitlezen

Welke informatie leest de connector uit?

In de basis leest de connector de zogenoemde ECU (Engine Control Unit) uit om diagnostische storingscodes zichtbaar te maken. Dit gebeurt bijvoorbeeld door een automonteur bij een beurt. Die ECU bestaat uit drie onderdelen: een controller, sensoren en actuatoren. Alle sensoren en actuatoren die informatie verzenden of worden aangestuurd door de ECU kunnen worden uitgelezen. Daarnaast kunnen we extra informatie verkrijgen over de status van je accu, aan-of uitstaan van de motor (ook het stop-start systeem), je snelheid, remvertraging en het stationair draaien van de motor, waarmee de rijgedrag score wordt opgebouwd. De connector geeft met de geïntegreerde GPS-chip continue (24/7) de positie van je auto weer (real-time). De hoeveelheid data die de YesHugo ecobox kan uitlezen, is afhankelijk van het afgenomen pakket.

 

 

Hoe verstuurt de connector de informatie naar het internet?

De connector van YesHugo is een OBD-simkaartconnector. De connector is dus uitgerust met een simkaart. Deze simkaart verstuurt via het mobiel netwerk de informatie naar het internet. Ondanks het back-IP systeem in de connector kan het voorkomen dat wij geen informatie ontvangen als er geen telefoonverbinding is of als deze niet correct werkt. Het kan dus voorkomen dat wij informatie missen als dit niet correct doorgegeven wordt.

 

 

Hoe wordt de plaatsbepaling gedaan?

De connector maakt voor plaatsbepaling gebruik van een GPS-ontvanger welke op tientallen meters nauwkeurig is. Verscheidene oorzaken kunnen mogelijk invloed hebben op de nauwkeurigheid van de GPS-ontvanger. De meest voorkomende oorzaak van een onnauwkeurige plaatsbepaling is dat het voertuig zich bijvoorbeeld bevindt in een gebouw met muren en vloeren van gewapend beton welke de ontvangst van het GPS-signaal vermoeilijken of verhinderen. Andere minder voor de hand liggende oorzaken kunnen ook voorkomen.

┬╗ Tip: de ecobox (connector) werkt in alle landen in de Europese Unie. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden, ook geen (roaming) datakosten!



 

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren