Connected Car

Gewijzigd op Fri, 11 Mar 2022 om 06:26 PM

Lees hier wat een connected car is en hoe jij jouw auto connected maakt

Een Connected Car is een auto die verbonden is met het internet. Auto’s verzamelen steeds meer data. Denk dan bijvoorbeeld aan het brandstofverbruik, je rijgedrag, de technische staat van de auto en waar je auto allemaal is geweest. Via het internet kan deze data worden gedeeld.

 

De informatie van je connected car kun je gebruiken om slimmer met je auto om te gaan, waardoor je veel kosten kunt besparen op brandstof en onderhoud. Met het verkregen inzicht in je rijgedrag, waardoor je een betere weggebruiker wordt en veiliger op weg bent. Dit resulteert ook in minder CO2 en Stikstof emissie. Daar wordt je organisatie, jezelf en je kinderen ook blij van!

 

 

Wat zijn de voordelen van Connected Car?

Met een connected car upgrade je je auto naar de next level; je hebt een smart car! Met deze slimme gegevens kun je altijd (24/7) zien waar je auto is (Track & Trace), welke afgelegde route die je gereden hebt (sluitende rittenadministratie) en over je rijgedrag op de weg. Ook zie je je auto als deze rijdt als je er niet inzit.

 

 

Hoe maak ik mijn auto connected?

Iedere auto kan contact maken met het internet door eenvoudige installatie van een connector op de OBD-poort. OBD staat voor ‘On Board Diagnostic’. Dit OBD-systeem verzamelt alle informatie over hoe je auto functioneert. Een OBD-poort is dus letterlijk de toegangspoort naar de informatie die je auto verzamelt. 

 

Lees hier hoe je deze informatie kunt uitlezen.

 

 

 


 

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren