Voertuigkoppeling Tesla - heractiveren

Gewijzigd op Do, 11 Jul om 12:11 PM

INHOUDSOPGAVE

Uitleg: Migratie naar Tesla's nieuwe integratie met derde partijen.

In dit artikel leggen we je uit hoe je als bestaande gebruiker van de Tesla koppeling, je account klaarmaakt voor de wijzigingen in authenticatie en gegevensverstrekking van Tesla medio 2024. Wij blijven hiermee de officiële integratie als derde partij met Tesla hanteren. Als derde partij hebben wij (YesHugo) ons product klaargemaakt voor deze verandering. Jij als gebruiker hiervan dient nu de laatste stappen te nemen om hierop over te stappen. Deze overstap is uiteraard kosteloos, de rittenregistratie blijft bewaart en ongewijzigd in werking.

Voor deze wijziging was het alleen nodig om met jouw Tesla-account (e-mail en wachtwoord) in te loggen via YesHugo. Hierna konden de Tesla's in dit account uitgelezen worden voor o.a. Rittenregistratie.

Wat is nieuw?

Door deze veranderingen dien je eerst met jouw Tesla-account in te loggen via YesHugo, hierna dien je per voertuig expliciet toestemming te geven om een derde partij (YesHugo dus) toegang te geven doormiddel van de Tesla-app, dit leggen we hieronder verder uit. Technologisch verschilt het ook; de Tesla stuurt ons nu zelf de gegevens op. Terwijl hiervoor YesHugo de Tesla moest uitlezen om gegevens op te halen.

Door de doorgevoerde wijzigingen van Tesla wordt de gegevensverstrekking een stuk efficiënter en veiliger.

Tesla voertuigkoppeling opnieuw instellen

Voorbereiding

• Zorg dat je beschikt over een telefoon waar de Tesla-app op is geïnstalleerd. Het Tesla-account moet toegang hebben tot de Tesla die je wilt toevoegen in YesHugo. In dit stappenplan gaan we ervan uit dat je deze telefoon gebruikt.
  • Let op: Heb je meerdere Tesla's toegevoegd in het Tesla-account? Zorg dan dat je vooraf de gewenste Tesla in je Tesla-app hebt geselecteerd. De Tesla die je in de app ziet, wordt namelijk gekoppeld.
  • Je kan onderstaande stappen ook via deze telefoon uitvoeren. Dat is makkelijker en sneller dan via de computer.

Instructievideo

Instructievideo via een telefoon

Instructievideo via een computer

Stappenplan

1. Ga in het menu naar 'Beheer' (het tandwieltje).

2. Ga naar voertuigkoppelingen.
  3. Klik op de knop 'Voertuigkoppeling toevoegen' en klik op het Tesla-logo.
  4. Een pagina van Tesla opent, log hier in.
    • Zorg dat de 'Profielinformatie' en 'Voertuiginformatie' aangevinkt zijn voor toegang.
    •
  5. Nadat je Tesla-account is toegevoegd, moet je YesHugo 'toestemming geven' om gegevens op te vragen bij het Tesla-voertuig. Klik hiervoor op de knop 'Geef toestemming'.
    • Op computer opent er een nieuw tabblad van tesla.com met een QR code. Scan deze QR code met je telefoon waarop ook de Tesla app is geïnstalleerd. Als de QR code is gescand opent de Tesla app en geef je de toestemming.
    • Via je telefoon opent de Tesla app direct. Geef vervolgens via de Tesla-app toestemming. Ga nu terug naar YesHugo.
  6. Ga hierna door naar 'Stap 2 Controleer status'. In deze stap controleren we of we daadwerkelijk toestemming hebben om gegevens op te halen van een Tesla uit jouw Tesla-account, oftewel of Stap 1 voltooid is. En we kijken of er al in YesHugo een kenteken is ingesteld om de gegevens uit jouw Tesla op te registreren.
    1. Als beide checks groen aangevinkt zijn zoals hieronder, dan is het correct ingesteld en kan je op 'Klaar' klikken.
    2. Toestemming gegeven, maar niet gekoppeld in YesHugo? Geen probleem, kik op de link 'voertuiginstellingen' om een kenteken te koppelen of klik op 'Klaar' en ga verder met het voertuig toevoegen.
    3.  Is er nog geen toestemming gegeven volgens de controle? Klik dan op de knop 'Terug' en probeer het nog een keer. Blijft het probleem zich voordoen, neem dan contact op met Support.

Toestemming intrekken

Wil je de toestemming intrekken?

1. Tik op het touchscreen in de Tesla op 'Bediening' > 'Vergrendelingen'.
  2. Zoek in de sleutellijst de sleutel van YesHugo en tik op het prullenbakpictogram.
  3. Scan wanneer u hierom wordt gevraagd een geauthenticeerde sleutel op de kaartlezer om het verwijderen te bevestigen.