Omrijkilometers

Gewijzigd op Fri, 21 Apr 2023 om 01:31 PM

Om nog gedetailleerder je ritten te kunnen bijhouden kun je gebruikmaken van omrijkilometers. Dus heb je tijdens de rit naar je werk één van de kinderen afgezet bij de opvang. Dan noteer je deze kilometers als 'Prive-omrijkilometers' in je zakelijke rit. Ook kun je zakelijke-omrijkilometers noteren als je bijvoorbeeld een stuk moest omrijden door een wegafzetting. Noteer deze onder 'Niet-gebruikelijke route'.

Natuurlijk is het ook mogelijk om 'Zakelijke-omrijkilometers' te noteren in een privérit. Denk hierbij aan een leuk dagje weg en je rijdt toevallig bijna langs een klant waar je nog wat moest afgeven. Dan kun je deze extra kilometers noteren als 'Zakelijke doeleinden'.

Hoe werkt het?
Ga naar Rittenregistratie > selecteer kenteken > klik op de betreffende rit

1. Kies indien nodig voor een ander rittype.

2. Bedenk voor welk doeleinde je bent omgereden.

3. Vul het aantal kilometers in bij 'Omgereden voor'.

4. Geef in het geval van 'Niet-gebruikelijke route' een korte verklaring.

5. Voeg indien gewenst extra notities toe.

6. Klik op opslaan.