Koppelingen rijgedrag

Gewijzigd op Sat, 12 Mar 2022 om 10:17 AM

Lees hier alles over de mogelijkheden van de verschillende API koppelingen

YesHugo koppelt zeer gemakkelijk het wagenpark aan onze software, zo maak je gemakkelijk je eigen app of oplossing. Met deze koppelingen maken wij het mogelijk om het rijgedrag te meten van YesHugo uitgeruste voertuigen. Zo zorgen we voor een snel overzicht van het wagenpark. Hieronder leggen we uit waarmee de open API koppelt en wat de voordelen hiervan zijn. Maar eerst leggen we je uit wat een API is.

Wat is een API?

Een API (Application Programming Interface) is een software-interface die het mogelijk maakt dat twee softwareprogramma's met elkaar kunnen communiceren. De connectie tussen softwareprogramma’s maakt het mogelijk dat allerlei gegevens uitgewisseld kunnen worden. De API werkt hierin als een soort vertaler. Je zou het kunnen vergelijken met een ober in een restaurant. Stel je voor, je zit aan tafel met een menukaart, helemaal klaar om te bestellen. De keuken is de producent die jouw bestelling bereid. Maar om je bestelling bij de keuken te krijgen en vervolgens het eten terug te ontvangen op je tafel heb je een verbinding nodig. Dit kan natuurlijk niet de kok zijn, want die is aan het koken. Je hebt iets nodig om de klant die eten bestelt en de kok die het bereidt, met elkaar te verbinden. Hier komt de ober – of in dit geval de API – in beeld. De ober neemt je bestelling op en geeft hem door aan de keuken. Vervolgens brengt hij het door jou bestelde eten dat door de kok is bereid. Als de API goed is ontworpen, zal je bestelling niet tegenvallen!

API Google open street map

YesHugo koppelt rijgedrag aan Google streetview. Hierdoor kan YesHugo - afhankelijk van privacy afspraken - heel gericht tips, tricks en training geven over het verbeteren van rijgedrag. Ook kunnen er punten van aandacht zijn bij jou in de omgeving om te identificeren, bijvoorbeeld rotondes waar veel rijgedrag events plaatsvinden.

API VWE Voertuiginformatie

YesHugo koppelt al jouw voertuigen automatisch met de VWE-informatie. Daarmee ontstaat een zeer volledig beeld van jouw wagenpark. Onder andere de rijgedrag analyse is gebaseerd op het type voertuig, hiermee wordt de data schoner.

API Mobile Devices - Munic

YesHugo koppelt met de OBD-telematica apparatuur van Mobile Devices. Dit apparaat is plug & play te installeren in praktisch ieder voertuig (<3,5T) en maakt het mogelijk om zeer kosteneffectief met rijgedrag analyse aan de slag te gaan.

API Tesla

YesHugo koppelt met de Tesla Model S API. Hiermee lezen wij het rijgedrag en batterij gebruik uit om ook voor dit type voertuig actieve gebruiksondersteuning te kunnen geven, zonder hardware. Voor wagenparken specifiek geeft deze koppeling inzage in optimalisatie van de inzet van elektrische voertuigen.

API Dation rijschoolsoftware

YesHugo koppelt met Dation Rijschoolsoftware om het rijgedrag per rijles vast te leggen. Via de koppeling laden gebruikers instructeurs- en lesinformatie in.

API-chauffeurs en rit informatie

YesHugo koppelt met verschillende planningssystemen in de taximarkt om chauffeursinformatie automatisch te koppelen aan rijgedragmetingen. Hierdoor kan Yeshugo een uniek beeld geven van het rijgedrag van bestuurders in verschillende voertuigen en bestuurders gericht ondersteunen in het verbeteren van rijgedrag. Door de koppeling wordt het mogelijk om per rit, dag, week of maand rijgedrag te analyseren en verbeteren zonder dat het de taxiondernemer extra handelingen hoeft te verrichten.

API-chauffeurs en rit informatie